07.05. Копита. Анатомія.

КОПИТА.

Багаторічні дослідження і практичний досвід в Клініці по лікуванню копит в Тюбінгені (Hufklinik Tübingen) і в Інституті здоров’я копит і комплексного лікування коней (Institut für Hufgesundheit und ganzheitliche Pferdebehandlung – IfHgP) показали, що копита дуже складно взаємопов’язані з організмом в цілому. Багато хвороб і проблеми пояснюються деформаціями, аномаліями і дисфункцією копит.

На шляху пошуку комплексного вирішення виникла особлива методика, орієнтована на природу як зразок з метою зберегти весь організм коня здоровим або вилікувати його. У диких коней стирання копит відповідає їхньому росту, якість рогу і його міцність пристосовуються при цьому за допомогою нервової системи до властивостей грунту. Таким чином, копито підтримує ідеальну для нього форму, з якої воно є продуктивним і функціональним, без будь-якого захисту ззовні.

Ключова функція для цієї «природної обробки копит» – використання, тобто за допомогою тривалих переходів, які дикий кінь долає за день, копито і обмін речовин / виробництво клітин залишаються в «русі»: результат цього – зростання рогу і його стирання знаходяться в рівновазі.

Для відповідного та здорового змісту коней і обробки їх копит методика Штрассер орієнтується на основи природи, і прагнути до мети, зберегти копито витривалим і функціональним, що природно для диких коней.

Отже, сьомого травня учасники Форуму мають можливість заслухати доклад Катерини Решнової, яка є сертифікованим представником методики д-р Штрассер в Україні, щодо умов утримання, захворювання та профілактики копит.

КОПИТА

  • Копита і умови утримання.
  • Копитний механізм і кування.
  • Захворювання копит і основні помилки

Олена Федина , сертифікований компанією Autodesk 3D-моделлер і практикуючий триммер, представить учасникам 3D модель ноги коня від зап’ястя до копита, на який учасники зможуть побачити внутрішню будову ноги коня (кістки, зв’язки, сухожилля)

Решнова Катерина – Сертифікований Представник Методики д-р Штрассер в Україні

Олена Федина – сертифікований компанією Autodesk 3D-моделлер і практикуючий триммер.

 

АНАТОМІЯ

На лекції з прикладної анатомії, слухачам розкажуть про особливості будови коні, функціях різних систем організму коня, а також про основні захворювання, які найчастіше зустрічаються, їх прояви і причини. У матеріалах лекції містяться слайди з ілюстраціями до матеріалу.

Мета лекції – знайомити слухачів з базовою анатомією коні, особливостями будови частин тіла, з проблемами, які найчастіше зустрічаються зі здоров’ям коней, які викликані неправильною роботою, надмірними навантаженнями або невідповідними умовами утримання. Знання, отримані на лекції, дозволяти враховувати особливості і потреби коней при роботі і утриманні, а також дозволять запобігти багато проблем зі здоров’ям.

Прикладна анатомія (базовий курс)

  1. Введення
  2. Скелет коня (хребет, голова, опорно-руховий апарат) і основні захворювання.
  3. М’язи, сухожилля і зв’язки – особливості анатомії і основні захворювання.
  4. Шкіряний покрив – будова і захворювання.
  5. Травна система – особливості та основні захворювання.
  6. Серцево-судинна і респіраторна системи коні, особливості будови і часто зустрічаються захворювання.
  7. Центральна нервова система.
  8. Репродуктивна система.

Доповідач: Михайленко Ірина, доктор ветеринарної медицини з п’ятнадцятирічним досвідом роботи з кіньми, приватний власник і адміністратор власної стайні.

——————

За підсумками докладів за день – круглий стіл з доповідачами, під час якого ви зможете задати питання доповідачам та обговорити почуте з іншими учасниками Форуму.

Залишити коментар